sunnuntai, 5. elokuu 2007
Raparperipiirakka gluteeniton
Pohja:
2 dl kermaviiliä
1 dl vaniljajuggea
2 dl sokeria
2 dl juoksevaa rasvaa
4 dl Semper fin -jauhoseosta
1 tl soodaa
Päälle:
raparperin paloja ja vadelmia
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
Pohjan ainekset sekoitetaan kaikki keskenään, ei vatkata. Taikina laitetaan voideltuun vuokaan.
Raparperit ja vadelmat laittelin pohjan päälle ja lopuksi kaadoin keskenään sekoitetut viillin, sokerin ja munan.
Paistoin 200 asteessa noin 25 min, kunnes oli kypsä. En oikeastaan katsonut kelloa, joten aika on summittainen.
Kermaviilin ja juggen tilalla voi käyttää piimää, mutta en muistanut ostaa kaupasta ja jauhotkin voi korvata vehnäjauhoilla.