lauantai, 14. lokakuu 2006
Gluteeniton pizza
Pohja:
4½ dl jauhoja ( 2½ dl Jyttejauhoja ja 2 dl Ecorner tumma jauhoseos)
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
n. 1 dl öljyä
Kaikki yleiskoneeseen, ensin sekoita kuivia aineita ja sitten maito ja öljy. Kun taikina on möykky, niin se on valmis. Taikina on hyvin kaulittavissa ja sen voi tehdä myös vehnäjauhoilla.
Päälle voi laittaa mitä vaan, mutta meidän suosikkitäyte on
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaatitonnikalaa
1 prk tonnikalaa vedessä
2 sipulia pieninä paloina
tilliä ja sitruunapippuria
tomaattisiivuja ja juustoa päälle
Tomaattimurskan levitän yksinään kaulitun pohjan päälle ja tonnikalat, sipuli ja mausteet sekoitan keskenään.
Paista 225 asteessa kunnes on kypsää. Pohjasta tulee rapsakka.
Tykkään myös paistaa pizzan Tupperwaren silikonialustan päällä, jaan taikinan silloin kahdeksi pizzaksi. Yleensä silloin teen myös 2 makua ja pakastan sopivia annoksia töihin evääksi otettavaksi. Voin töihin lähtiessä kätevästi ottaa palasen mukaan ja se ehtii sulaa ruokataukoon mennessä.