Tässä on menty nyt rippijuhlat ja juhannus ja muut kaverikäynnit kotijuuston kanssa ja kun se tuntuu nousseen myös muiden suosioon, niin lupasin ohjeen blogiin... Itse käytän kotijuustoa salaatteihin tai ihan leivälle, kun se ei ole niin kova tai suolainen kuin feta.

2 litraa maitoa
5 tl suolaa
1 tl juuston juoksutinta
 
  • Kaada maito kattilaan ja lisää suola.
  • Lämmitä maito noin 40 asteiseksi, siis hiukan kättä lämpimämmäksi ja lisää juustonjuoksutin hitaasti sekoittaen.
  • Sekoita hitaasti tämän jälkeen 2-3 min, kunnes juusto juoksettuu.
  • Anna heran hiukan kirkastua.
  • Sen jälkeen laitan seoksen ensin lävikköön, että suurin osa herasta valuu pois ja vasta sitten käytän juustomuottia, mutta se ei ole välttämätöntä.
  • Laita juusto kylmään ja nauti vasta kylmänä. Heraa irtoaa vielä jääkapissa ja se saa juuston säilymään hiukan pidempään... jollette syö sitä ensin ,-D

Käyttämäni juuston juoksutin on apteekista hankittu, kysy myyjältä, koska se pitää säilyttää aina jääkaapissa. Näyttää tältä.

Photobucket

Kun maito alkaa juoksettua, se näyttää tältä

Photobucket Photobucket

ja tässä vielä käyttämäni juustomuotti ja valmis juusto.

Photobucket Photobucket

 Toiset tekevät juustoa myös piimällä ja munilla, mutta itse en ole sitä koskaan kokeillut.