Jos olet kiinnostunut lähtemään askartelijoiden matkalle, tässä yksi vaijtoehto. Teksti kopioitu Käsillä ry:n meilistä.

TSEKKi PRAHA käsityömatka 2. - 9. kesäkuuta 2010 (KESKIVIIKOSTA KESKIVIIKKOON)

Matkakohteenamme on Tsekin pääkaupunki Praha. Sieltä käsin tutustumme omalla bussilla ja suomenkielisellä opastuksella lähikaupunkeihin, kouluttaudumme, teemme tutustummiskäyntejä, suoritamme kirja-, tarvike- ja työvalinehankintoja sekä tutustumm kulttuurilliseen paikallisantiin.

Alustava matkaohjelma:

Ke 2.6. Lähö Czeckairlinesin lennolla OK 481 HKI-Praha 16.45 - 18.00.

Lentokoneaskartelua määräysten rajaamissa puitteissa ja Draték-historiaan tutustumista (moniste). Bussi ja opas ovat vastassa lentokentällä, josta lähdemme lyhyelle kaupunkikierrokselle. Kierros päättyy majoittumiseen Hotelli Ibis Wenceslas Squareen*** ja sen jälkeen opastettua tutustumista lähiympäristöön.
 
To 3.6. Buffet- aamiainen. Kävely vanhaan kaupunkiin, jossa tutustumme nopeasti päänähtävyyksiin ja käymme Alphonse Muchan museossa. Mahdollisuuksien mukaan tutstumme paikallinen nukentekiän työskentelyyn, muuten vapaata ohjelmaa kunkin mieltymysten mukaan. Illalla aikuisille suunnattu erittäin hauska nukketeatteri Don Giovanni valtion nukketeatterissa (lisämaksusta).
 
Pe 4.6 Bussiretki Pohjois-Tsekkiin Jablonec nad Nisouhun suomenkielisen oppaan johdolla. Tutustumme Preciosan "helmitehtaaseen", sen tuotteisiinn, mahd. työnäytöksiin ja lyhyeen koulutusperiodiin. Matka sisältää lounaan.
 
La 5.6 Koulutuspäivä. Perinteistä metallilankapunontaa Dratek -menetelmin.
 
Su 6.6. Koulutuspäivä. Metallilangoista ja helmistä yhdostellyt korut.
 
Kursseihin sisältyvät kuljetukset, suomenkielinen tulkkaus, kurssitarvikket, työvälineiden käyttömahdollisuus. Huom! Ilmoittaudu erikseen, hinta 100€.
 
Itsenäinen museo- ja kaupunkinkierros (Koristetaiteenmuseo, Liikennemuseo, Tekniikanmuseo jne.) niille, jotka eivät osallistu koulutukseen.
 
Ma 7.6. Bussiretki LÄnsi-Tsekin suuntaan Saksan rajalle Pilsenin kaupunkiin, Tutustumme Keski-Euroopan suurimpaan olutpanimoon ja sen pitkään historiaan. Vanha käsityöperintein valmistettu kuparinen laitteisto luo ajan patinaa oluen teknologiaa huokuville nykymenetelmille. Tietenkin myös maistamme tätä kuuluisaa terveysvaikutteista olutta, jonka myönteisistä vaikutuksista paikalliset lääkärit ovat vakuuttuneita. Paluumatkalla nautimme lounaan Zbirohin keski-aikaisessa linnamiljöössä, josta avautuu kaunis näkymä ympäröivään Tsekin maaseutuun.
 
Ti 8.6. Paikallisten tarvikkeiden, työvälineiden ja kirjojen hankinta- ja ostospäivä käsityöläisten sekä oppaan antamien vinkkien perusteella ja tutustumista linnaan ja museoihin tms. Voipuneiden hemmottelua hotellimme uima-altaalla.
 
Ke 9.6. Aamiaisen jälkeen varhaisille ruokaviemisostoksille. Pakkaaminen, huoneiden luovutus ja bussikuljetus ilman opasta lentokentälle. Lenkokenttäkuljetus ja paluulento ideoilla tankattuna Czeckairlinesin lennolla klo 12.50 - 16.00.
 
Matkahinta Käsillä ry:n jäseniltä noin 855€, muilta noin 899€, sisältää: Lennot matkustajamaksuineen, majoituksen 2-hengen huoneissa, päivittäiset Buffet -aamiaiset, lentokenttäkuljetukset ja lyhyen kaupunkikierroksen, tutustumisretken Pohjois-Tsekin maaseutuun ja Jablonec nad Nisouhun Preciosan helmitehtaaseen lounaineen, tutustumisen Zbirohin linnaan sekä Pilsenin olutpanimoon sisältäen olutmaistiaiset ja lounaan, suomenkielisen opastukset, hotellin kuntosalin ja uima-altaan päivittäisen käyttömahdollisuuden (kolme yhteistä ateriaa).
 
Vapaaehtoistyönä: lentokoneaskartelun, suomenkielisen Dratek -töiden lyhye historiikin, nukketeatterin suomenkielkisen lyhennelmän DOn Giovannin libretosta, matkan suunnittelun sekä paikallisen maallikko-opastuksen, kattavan info- ja selviytymispaketin (puhelin-, ATK- ja kopiointikuluineen).
 
  • Lisämaksut (tarkistetaan):
  • kurssi-ilmoittautuminen Matka-Vekkaan, kurssimaksun 100 €   2 pv. 6 t + 6 t jokainen maksaa erikseen ilmoittautumisten mukaisesti (mahd. tarvike- ja ruokailumaksuista ilmoitetaan erikseen)
  • nukketeatteriliput (hinta tarkistetaan)
  • mahd. työnäytösmaksut
  • satunnaisia sisäänpääsymaksuja (impulsiiviset museo- ja tapahtumakäynnit, konsertit jne. muut kohdalle osuvat pikkumaksut)
  • oppaan informoimien tapahtumien maksut

Muu ohjelma: matkalaiset voivat järjestää myös itsenäisesti muuta ohjelmaa, turhan odottelun välttämiseksi on kuitenkin syytä informoida matkanjohtajaa.

Kohdalle osuvaa: sekä maksullisia että ilmaisia konsertteja ja näyttelyitä on runsaasti tarjolla. Mahdollisista yhteisistä syömisistä ja muista menemisistä voimme sopia paikan päällä. Varaamme mahdollisuuden matkanjärjestäjästä riippumattomiin muutoksiin. Lentoyhtiöiden ennakkomaksujen vuoksi lentopaikat varataan vasta kun ryhmän on koossa, siksi hinta sitoumuksetta.

Matka on suunnattu sekä käsityön ammattilaisille että innokkaille harrastajille, heidän ystävilleen ja puolisoilleen. Matkan ja koulutuksen suunnittelussa on huomioitu verovähennys- ja apurahakelpoisuus.

Käsillä ry

Varaukset: Matka-Vekka Pirkko Puustinen puh. 0201204719

email: [email protected]

Ilmoittaudu mahdollisimman pian!