Tänään on se päivä, kun mä olen ollut samassa työpaikassa 19 vuotta ja vieläkään mä en oikein tiedä, että mikä musta tulee isona, siis muutakin kuin iso.
Teinkin siis tällaisen ammatinvalinta -testin uteliaisuuttani ja tulokset on tässä alla...

Tämän ammatinvalintatestin perusteella voit tutkia omia mielenkiinnon kohteitasi. Testi perustuu väljästi amerikkalaisen psykologin John Hollandin teoriaan eri ihmistyypeistä. Kyseessä on itsearviointitehtävä, jossa sinun tulee vastata ohjelmassa esitettäviin kysymyksiin. Vastausten perusteella ohjelma laskee sinulle suuntautumistyypit. Jokaisesta tyypistä ja tyyppiyhdistelmästä ohjelma listaa myös tyypille hyvin soveltuvia aloja ja tehtäviä.

Muista kuitenkin:
• Hollandin testi on vain yksi tapa luokitella kiinnostuksen kohtaita. Testi ei siis kerro mitään "yhtä ainoaa totuutta". Jokin toinen testi voi painottaa eri asioita ja antaa siten toisenlaisia tuloksia.
• Tulokset perustuvat omiin arvioihisi, joten ne ovat sitä luotettavampia mitä harkitummin vastaat kysymyksiin. Mielipiteesi voivat kuitenkin ajan myötä muuttua, jolloin tuloskin muuttuu. Tulosta voidaan pitää siis vain viitteellisenä ja se kuvastaa tämänhetkistä tilannettasi.
• Harvat ihmiset kuuluvat vain yhteen tyyppiin. Useimmissa ihmisissä on monen tyypin piirteitä.

Tuloksesi:

Sosiaalinen38% px_s.gifpx_s_loppu.gif
tulos_mursu.gif
Tieteellinen19% px_i.gifpx_i_loppu.gif
Systemaattinen55% px_c.gifpx_c_loppu.gif
Yrittävä65% px_e.gifpx_e_loppu.gif
Taiteellinen57% px_a.gifpx_a_loppu.gif
Käytännöllinen27% px_r.gifpx_r_loppu.gif

Vastauksiesi perusteella olet yrittävä ja taiteellinen. Alle on listattu joukko ammatteja, joissa voit parhaiten hyödyntää näitä ominaisuuksia. Tarkemmat kuvaukset eri ammateista ja niihin kouluttautumisesta löydät ammattinetti.fi:stä.

Radiokuuluttaja
TV-kuuluttaja
Kolumnisti
Muotisuunnittelija
Malli
Kuvataiteilija
Näyttelijä


Täytyy kyllä sanoa, että enpä ole tämän mukaa itselleni soveltuvalla alalla, mutta onhan se hyvä tietää edes tässä vaiheessa ;-D Joskin en mä näistä ainakaan malliksi tai tv-kuuluttajaksi menisi ihan ulkonäön takia. Enkä taida nyt vaihtaa alaa ihan suoralta kädeltä muutenkaan... tai eihän sitä koskaan tiedä ;-D