Nyt on niin moni huokaillut, että olisi ollut kiva olla mukana messuilla tai että saataisiin vastaavat tänne Suomeen.
Kun me varattiin tämä messumatka alkuvuodesta, niin oltiin myös Maijun kanssa valmiita järjestämään vastaavat syksyllä Suomeen. Mä laittelin sähköpostia meidän nettikauppiaille, koska haluttiin suosia pieniä yrittäjiä. Me oltaisiin vuokrattu Lahdesta eräältä koululta tilat, koska kaikkihan ei asu pääkaupunkiseudulla. Lisäksi vielä täältä käsin se olisi ollut tarpeeksi lähellä järjestää ja kustannuskysymyskin tietenkin. Tilojen vuokrat ovat välillä aivan mahdottomat ja kuitenkin paikan pitää olla hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kaikilla ei ole omaa autoa ja tietenkin majoituskin olisi pitänyt olla suht edullista.
Olimme jo suunnitelleet, että sisäänpääsymaksu olisi ollut 2e/päivä, jolla olisi peitetty mainoskulut. Tietenkin nettikauppiaiden kesken olisi tilan vuokra jaettu tasan, koska he siitä olisivat hyötyneet.
Olisin pyytänyt työttömien yhdistystä pitämään kahviota paikan päällä, hoitamaan sisäänpääsymaksujen keräämisen ja kaksi päivää meillä olisi ollut aikaa tehdä ostoksia ja askarrella.
Olisimme tarvinneet vähintään 5 kiinnostunutta yrittäjää ja 11 yrittäjästä vain 3 oli kiinnostuneita, osa ei koskaan edes vaivautunut vastaamaan. Ei niin laihoilla eväillä voinut asiaa lähteä viemään eteenpäin.

Nyt ruotsalaiset olisivat mielellään tulossa, jos järjestettäisiin vastaava juttu. Tämäkin on rahakysymys, koska he toivoivat meidän kutsuvan heidät. Eli se tarkoittaa, että kutsuja maksaa matkakulut ja joko tarjoaa majapaikan tai maksaa hotellin. Tähän voisin todeta, että jos olisin lottovoittaja, niin toki kutsuisin ja maksaisin myös heidän kulunsa, mutta mä olen vaan tavallinen yksinhuoltaja, jonka täytyy käydä Ruotsissa itse, jotta pääsee osalliseksi kaikesta ihanasta.
Tosin ensi kesäksi voisin olla halukas järjestämään ryhmämatkaa, jos kiinnostuneita löytyy... Tosin tarvitsisin silloin sitovia ilmoittautumisia, jotta voisin varata pikkubussin. Hotelli Leksandissa oli vain 11 huonetta, joten ison bussin majoittamista pitäisi miettiä uudelleen. Tuo hotelli oli noin 100m messupaikasta.
Nyt maksoin matkastani laiva+hotelli+auto noin 200e, ostoksiinhan jokainen varaa sitten omat rahansa. Jos taas lähden vain omalla autollani, niin mun auto on jo täysi ;-D

EDIT:
Tästä jo kommentoin alempana, mutta laitan myös tähän.
Jos messut ovat kaksi päiväiset, niin oletteko valmita maksamaan molemmista päivistä tuon saman hinnan, jonka olette maininneet, siis 20e? Mun sähköpostiin voitte alkaa listata, että ketkä olisivat halukkaita tulemaan, jos Lahteen järkätään messut ensi keväänä, esim joku maaaliskuun la-su ja sisäänpääsymaksu on 20e. Tälle syksylle ei ehdi enää. Jos halukkaita löytyy 100kpl 31.7. mennessä, niin lupaan ottaa uudelleen yhteyttä kaikkiin Suomen nettikaupiaisiin ja yrittää saada Ruotsista ainakin Hänglarit tänne. Edellyttää tietenkin, että ajankohta sopii heille.
Lisäksi tarvitaan talkooväkeä, mutta se ei oikeuta alennukseen sisäänpääsystä, ainakaan toistaiseksi ja kaikki mun kaverit joutuu töihin.
Lisäksi olen lähettänyt tarjouspyyntöjä busseista, että voisin edes alustavasti laskea paljonko maksaisi reissu Leksandiin isollakin porukalla. Ilmoittelen, kun tiedän enemmän ja myöskin, että paljonko ilmoittautuneita on.

Edit. 29.7.
Olen saanut postia useilta ihmisiltä, ilmoittautuneita messuille Suomeen on pikaisesti laskien 55 kpl. Lisää siis tarvitaan, jos messuja halutaan.
Tukholmassa on skräppäilymessut 4.10., josta voit lukea lisää täältä.

Edit. 6.7.
Sain vastauksen eräältä liikennöitsijältä. Kyseessä oli Lahti-Tku. Tukholma-Leksand-Tukholma ja Hki-Lahti matkoista, niin tarjous 16 hengelle on 1350e, josta siis puuttuu laivamatka ja yöpyminen. Matkalle tulee myös ryhmänä aika kiva hinta/hlö. Lisäksi he pitävät oikeuden muuttaa hintaa, jos palkat tai polttoaineen hinta nousee.