Sari kyseli, että kuinka DreamKutsilla saa leikattua A4 paperista A6 kokoa. Lupasin sitten tehdä kokonaan uuden postauksen asiasta, kun eipä sitä ole käsitelty oikein missään.
Eli kone näyttää tältä
1378317.jpg
Tässä on kaksi leikkausvaihtoehtoa. Joko leikkaat paperin puoliksi tai kolmeen osaan. Tietysti tämä on suunniteltu ensisijaisesti 12" paperille, mutta toimii myös muuten. Eli toisessa aukossa on itsestään teroittuva terä, joka leikkaa kaiken keskeltä ja toisessa aukossa on kaksi terää, joiden ero toisiinsa nähden on 4".
Tässä yhden terän aukossa A4 paperi vaakatasossa.
1378318.jpg
Kuvassa ei kunnolla näy mustat kohdistimet, joilla säädellään paperin leveyttä (max 12") Eli olen siirtänyt niitä hiukan sisemmäksi, koska paperia on vähemmän kuin 12". Eli tässä vaiheessa leikkaan paperista 2 A5:sta eli puoliksi. Leikkaus tapahtuu kampea vääntämällä, tämäkin siis toimii ihan lihasvoimalla eikä sähköisesti
Tässä kuvassa leikkaan sitten sen A5 paperin puoliksi
1378320.jpg
Eli olen taas siirtänyt paperin reunoissa olevat mustat kohdistimett sisemmäksi.
Paperit tulevat tästä aukosta ulos edestä, alta näin...
1378321.jpg

Seuraavassa kuvassa on A5 paperi laitettu aukkoon, jossa on kaksi itsestään teroittuvaa leikkausterää.
Jos paperin koko olisi 12" tulisi tässä 4" leveitä papereita. Tässä aukossa ei voida säätää paperin leveyttä, koska liikkuvia kohdistimia ei ole.
1378322.jpg
Eli terien kohta näkyy tuossa päällä noina kahtena viivana Zutter -merkin molemmin puolin ja paperit tulevat ulos näin
1378323.jpg
Vielä tässä kuvassa on tuon yhden leikkuuterän aukosta lähikuva.
1378324.jpg
Siinä näkyy nuo paperin kohdistimet ja leikkuuterä on tuon 0 kohdalla. Tuuman mitasta näet, että minkä mittaiset palaset tulee leikattua.

DreamKutsin mukana tulee tällainen ohje, että kuinka moneen eri kokoon voit paperia leikata. Mahdollisuudet on aika hulppeat, en ole kokeilut kaikkia vielä.
1378340.jpg

Ja näitä saa siis nykyään Suomesta, tervemenoa Heinikkaan. Varastotilanne on Heinin hommia...

Sen verran kehaisen kyllä vielä, että tämän jälkeen en ole kertaakaan ottanut giljotiinia esiin vaan tällä leikkaan todella nopeasti ja näppärästi kaiken. Voin suositella lämpimästi. Tähän käy maksimissaa 180 lb paksuinen paperi, joka ei kyllä mulle sano mitään. Kuitenkin olen leikannut 2 Ruskaa päällekkäin ja ihan nikottelematta toimii. Ei kuitenkaan onnistu enää puupahvi tms.