Niky toi tullessaan tarvikkeet Tiramisukakkuun tai lähinnä Savoiardi-keksejä, koska niiden hankkiminen täältä tuotti viime vuonna hiukan vaikeuksia. Teimme tänään 4 kakkua, mä pakastin 2 ja 2 syödään tässä viikonloppuna.
Nikyn resepti on heidän perheen oma, jokaisella perheellä tai suvulla on oma "aito" resepti. Mä kyllä tykkäsin tästä versiosta.
300820.jpg
Ohje on iso, että normaalisti yhteen reilun kokoiseen kakkuun riittää varmaan puolet tästä.
2 keltuaista
1 dl sokeria
500g tuorejuustoa (mascarpone)
1 - 2 rkl konjakkia
4 dl vaahdotettua kermaa
Keksit kostutettin kahvissa, johon oli lisätty maitoa, sokeria ja tilkka konjakkia. Me käytettin kyllä brandyä (mun viinakaappi on hiukan vaillinainen).
Laitoimme siis kaksi kerrosta keksejä ja kaksi kerrosta täytettä aloittaen kekseillä. Päälle siivilöitiin kaakojauhetta, tummaa. Kakku on tehty lasagnevuokaan, mutta sen voi tehdä myös ihan kakkutasolle.
Ainoa ikävä puoli tässä on, että mä saan maistaa vasta huomenna.
Tosin Niky toi myös muita herkkuja, joita hänen äitinsä on valmistanut, kuten juustolla täytettyjä pieniä paprikoita ja pepperoneja. Molemmat on säilötty lasipurkkeihin nesteeseen, oliskohan öljyä ja etikkaa...